Moitié-Moitié

Bereidingstijd circa 30 minuten

Bereidingswijze

  • Laat de kaas op kamertemperatuur komen.
  • Maak een klein beetje roux van boter en bloem.
  • Pers daarna de knoflook uit in de pan en voeg rustig, al roerend, de wijn toe.
  • Breng de wijn tegen de kook.
  • Laat de geraspte kaas beetje bij beetje smelten, tot het een glad mengsel is.
  • Zorg dat de fondue tégen de kook blijft.
  • Breng de fondue op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Voeg naar wens een half borrelglaasje kirsch toe.


EET SMAKELIJK!

Ingredienten

4 Personen
Vacherin Fribourgeois
Gruyère Alpage
knoflook
droge witte wijn (Acacia, VanDenBeld)
bloem en boter
nootmuskaat en peper
Kirsch
De traditionele pikant Zwitserse fondue, zoals hij in Gruyère gegeten wordt.
Recept bestellen